Operakällaren
- kulinariska upplevelser sedan 1787
Vi är hedrade över att ha fått förtroendet att ta Operakällaren in i 2020-talet. Under Tore Wretmans ledning blev Operakällaren en internationellt erkänd institution. Nu går vi vidare och ger upplevelsen en modern, inkluderande touch som speglar dagens samhälle både kulturellt och gastronomiskt.
Varje förändring görs med respekt och kärlek för inkluderande gastronomi. Vi ser fram emot att få välkomna dig till Operakällaren, där värme, genuin gästfrihet och personlighet är kärnan i allt vi gör.
Daniel Höglander
Kulinarisk chef
Emanuel Tärnqvist
Chefskock
"Det finns ingen form av socialt umgänge som överträffar den gemensamma måltiden."
- Tore Wretman
Meny
Bokningar för kommande månad öppnar den 1:a i varje månad.
Bokningar för oktober är nu tillgängliga.
Meny
3100 SEKKombination med vin
2200 SEKAlkoholfri kombination
1500 SEKStor vinparning
7500 SEKObservera att vi inte har möjlighet att tillgodose vegetariska/veganska menyer eller mjölkproteinallergier.
Julbord
Välkomna till Operakällarens julbord – en hyllning till tradition, gemenskap och värme. Här serveras en klassisk svensk julbuffé som traditionen bjuder. Utöver den traditionella buffén kan du även beställa serveringar av hummer, löjrom och lutfisk direkt till bordet. Bland dryckerna hittar du vår egenkryddade Stenborgare, ett brännvin med anor från 1790-talet, smaksatt med fänkål, anis, citrus, apelsin och körvel.
Julbordet kostar 1700 kr och serveras mellan den 26 november och 24 december.
Varmt välkomna till en tidlös jultradition på Operakällaren!
Chambre Séparée
Steinwallsrummet, vårt Chambre Séparée, rymmer upp till 20 gäster runt ett elegant ovalt bord. Rummet hedrar Georg och Gustaf Steinwall, som återöppnade Operakällaren 1895, med vår moderna tolkning av svensk gastronomi.
En kväll här är en kväll av dekadens och samvaro, med en säsongsbetonad meny som lyfter fram dagens finaste ingredienser. Vi erbjuder en 5-rätters meny, ofta färdigställd under dagen, med många rätter som serveras i familjestil. Den fasta menyn kostar 2500 kr per person, med vinpaket som tillval. Rummet kan vara privat eller öppet mot matsalen.
För mer information, tveka inte att kontakta oss.
info@operakallaren.se
Presentkort
Våra presentkort kan lösas in på någon av Nobis Hospitality Groups framstående restauranger och unika designhotell.
Kontakt
Operakällaren är öppen för middag tisdag till lördag.
Karl XII:s Torg
103 22 Stockholm
+46 8 - 676 58 00
info@operakallaren.se
PR & pressförfrågningar
frida.thornberg@nobis.se