Operakällaren
- kulinariska upplevelser sedan 1787
Vi är hedrade över att ha fått förtroendet att ta Operakällaren in i 2020-talet. Under Tore Wretmans ledning blev Operakällaren en internationellt erkänd institution. Nu går vi vidare och ger upplevelsen en modern, inkluderande touch som speglar dagens samhälle både kulturellt och gastronomiskt.
På Operakällaren hedrar vi djupt det anmärkningsvärda arvet efter Tore Wretman, vars vision och pionjäranda lade grunden för denna institution. Lika viktigt för oss är att fortsätta den resa som påbörjades av vår älskade Daniel Höglander.
Med Daniels vision som ledstjärna och hans orubbliga passion för inkluderande gastronomi har vi åtagit oss att skapa en matupplevelse som är hjärtlig, innovativ och välkomnande för alla. Hans inflytande kommer för alltid att inspirera och vägleda oss på vår väg framåt.
Vi ser fram emot att få välkomna dig till Operakällaren, där värme, genuin gästfrihet och personlighet är kärnan i allt vi gör.
Emanuel Tärnqvist
Head Chef
Fortsätter arvet efter Daniel Höglander
Meny
Bokningar för kommande månad öppnar den 1:a i varje månad. Om ni är en grupp på 10 personer eller fler kan ni även skicka en bokningsförfrågan för datum längre fram.
Förutom noggrant utvalda vinparningar har gästerna också möjlighet att beställa viner på flaska direkt från Nobiskällarens exceptionella samling.
Meny
3100 SEKKombination med vin
2200 SEKAlkoholfri kombination
1200 SEKStor vinparning
7500 SEKObservera att vi inte har möjlighet att tillgodose vegetariska/veganska menyer eller mjölkproteinallergier.
Julbord
Välkommen till Operakällarens julbord - en fest för tradition, gemenskap och värme. Som traditionen bjuder dukar vi upp ett klassiskt svenskt julbord. Utöver buffén kan du även avnjuta bordsserverade delikatesser som löjrom och stockfisk. Bland dryckerna hittar du vår egentillverkade Stenborgare, en kryddad spritdryck med rötter från 1790-talet, smaksatt med fänkål, anis, citrus, apelsin och körvel.
Julbordet kostar 1700 kr och serveras mellan den 26 november och 24 december.
Varmt välkomna till en tidlös jultradition på Operakällaren!
Privata tillställningar i Nobiskällaren
Nobiskällaren öppnades 1961 som Sveriges första temperaturkontrollerade vinkällare och är en fristad för några av världens finaste årgångar. Enligt legenden sprutade Tore Wretman vin på väggarna och i taket under sex månader för att få fram den karaktäristiska patinan och aromen. Med sällsynta skatter som härstammar från Wretmans tid är denna källare verkligen unik.
Nobiskällaren bjuder nu in till privata tillställningar där vinet står i centrum. Njut av en exklusiv 5-rätters meny, omsorgsfullt kombinerad med exceptionella viner för en unik upplevelse. Menyn är perfekt för grupper om 10-16 gäster och kostar 2500 SEK per person, med ett urval av vinparningar som är noggrant utformade för att komplettera varje rätt.
För mer information, tveka inte att kontakta oss. matsal@operakallaren.se
Chambre Séparée
Steinwallsrummet, vårt Chambre Séparée, rymmer upp till 20 gäster runt ett elegant ovalt bord. Rummet hedrar Georg och Gustaf Steinwall, som återöppnade Operakällaren 1895, med vår moderna tolkning av svensk gastronomi.
En kväll här är en kväll av dekadens och samvaro, med en säsongsbetonad meny som lyfter fram dagens finaste ingredienser. Vi erbjuder en 5-rätters meny, ofta färdigställd under dagen, med många rätter som serveras i familjestil. Den fasta menyn kostar 2500 kr per person, med vinpaket som tillval. Rummet kan vara privat eller öppet mot matsalen.
För mer information, tveka inte att kontakta oss.
matsal@operakallaren.se
Presentkort
Våra presentkort kan lösas in på någon av Nobis Hospitality Groups framstående restauranger och unika designhotell.
Kontakt
Operakällaren är öppen för middag tisdag till lördag.
Karl XII:s Torg
103 22 Stockholm
+46 8 - 676 58 00
matsal@operakallaren.se
PR & pressförfrågningar
frida.thornberg@nobis.se
Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att bli först med att få veta om nya bord och exklusiva uppdateringar från Operakällaren.