• Mötesförfrågan
  • Bekräftelse
  • Eventförfrågan
  • Bekräftelse
Casual Dining

Operabaren

En blandning av jugend och engelsk herrklubb

klassiska rätter
i unik miljö

Granne med Café Opera ligger klassiska Operabaren. Originalinredningen är intakt och miljön är unik med sin blandning av jugend och engelsk herrklubb. Ett besök på Operabaren är som att ta ett steg 100 år tillbaka i tiden till 1905 då baren öppnade. Allt sedan dess lockar restaurangen en brokig blandning av gäster med allt från konstnärer och författare till affärsfolk och artister. Det är klassiska svenska rätter som står på menyn. Här träffas man över en måltid eller bara för att ta ett glas, insupa atmosfären och njuta av utsikten över Kungsträdgården.

280 A8124

Det är klassiska svenska rätter som står på menyn i Operabaren.

280 A8152
Nobis Operabaren 02

Ett besök på Operabaren är att ta ett steg 100 år tillbaka i tiden till 1905 då baren öppnade.

280 A8148

Husmanskost på Operabaren

Radarparet Tore Wretman och Werner Vögeli arbetade sida vid sida under flera decennier, från nyinvigningen av Operakällaren 1961 och framåt. En fråga de ställde sig var vad man skulle göra för att stamgästerna skulle trivas. Jo: Tore och Werner kom gemensamt fram till att de som äter ute varje dag lätt blir trötta på gastronomiska rätter, vad de vill ha är vällagad husmanskost. Därför har Operakällaren allt sedan dess serverat svensk husmanskost i huset.

Meny

I Operabaren är det klassiska svenska rätter som står på menyn. Här träffas man över en måltid eller bara för att ta ett glas och insupa atmosfären.

Läs mer

Veckans husman

Sedan Tore Wretman och Werner Vögelis tid på Operakällaren serveras det alltid svensk husmanskost i huset.

Läs mer

Dryck

I vår vinkällare finns ett stort urval av utsökta viner från hela världen. Nobiskällaren är idag en Sveriges största vinkällare med ca 1350 olika etiketter.

Läs mer

"Att driva Operakällaren är inte som ett vanligt jobb, det är en livsstil. Man måste tänka mat dygnet runt, att hitta perfektionen i alla komponenter."

Stefano Catenacci
CHEF DE CUISINE

Öppettider

Måndag-Torsdag 11.30-23.00
Fredag 11.30-01.00
Lördag 12.30-01.00

Kontakt

Telefon: 08-676 58 08
E-mail: operabaren@operakallaren.se

Läs mer