• Mötesförfrågan
  • Bekräftelse
  • Eventförfrågan
  • Bekräftelse
CASUAL DINING

Bakfickan

en liten & intim krog med 28 platser

klassiska rätter
i intim miljö

I anslutning till Operabaren ligger Operakällarens populära Bakfickan. Det är en liten och intim krog med plats för endast 28 personer. Här bokar du inte bord, utan slinker in och tar plats vid den berömda u-formade bardisken eller något av de små borden längs med väggarna. Du blir serverad vällagad husmanskost och på sommaren har du möjlighet att sitta på Bakfickans uteservering som vetter mot Jakobs Torg och Kungsträdgården.

280 A8148

I anslutning till Operabaren ligger populära Bakfickan, en liten och intim krog.

280 A8152
Nobis Bakfickan 03 B

Operabaren erbjuder vällagad husmanskost i unik miljö.

280 A8081

Husmanskost i Bakfickan

Radarparet Tore Wretman och Werner Vögeli arbetade sida vid sida under flera decennier, från nyinvigningen av Operakällaren 1961 och framåt. En fråga de ställde sig var vad man skulle göra för att stamgästerna skulle trivas. Jo: Tore och Werner kom gemensamt fram till att de som äter ute varje dag lätt blir trötta på gastronomiska rätter, vad de vill ha är vällagad husmanskost. Så därför har Operakällaren sedan dess serverat svensk husmanskost i huset.

Meny

I Bakfickan är det klassiska svenska rätter som står på menyn. Här träffas man över en måltid eller bara för att ta ett glas och insupa atmosfären.

Läs mer

Veckans husman

Sedan Tore Wretman och Werner Vögelis tid på Operakällaren serveras det alltid svensk husmanskost i huset.

Läs mer

Dryck

I vår vinkällare finns ett stort urval av utsökta viner från hela världen. Nobiskällaren är idag en av Sveriges största vinkällare med ca 1350 olika etiketter.

Läs mer

"Att driva Operakällaren är inte som ett vanligt jobb, det är en livsstil. Man måste tänka mat dygnet runt, att hitta perfektionen i alla komponenter."

Stefano Catenacci
CHEF DE CUISINE

Öppettider

Måndag - Torsdag: 11.30-22.00
Fredag 11.30-23.00
Lördag 12.00-23.00
Söndag 12.00-17.00

Kontakt

Telefon: 08-676 58 08

Bordsbokning är ej möjlig på Bakfickan.

Läs mer